2021-08-14 06:47:42• hírek • Agerpres

2057 szennyvízhálózatból csak 1260 működőképes

Az Európai Bizottság kötelezettszegési eljárást indított Románia ellen az alapvető közművekhez - főleg a víz- és csatornahálózatokhoz - való hozzáférés hiányosságai miatt - közölte pénteken a Facebook-oldalán Tánczos Barna.

A székelyudvarhelyi munkalátogatáson tartózkodó környezetvédelmi miniszter bejegyzésében kifejtette: jelenleg Romániában 2057 szennyvízhálózat létezik, ezekből 1260 működőképes, és 797 településen zajlik a kiépítésük. Emellett összesen 831 szennyvíztisztító állomás van, amelyekből 714 teljes, 117 részleges kapacitással működik vagy nincs rácsatlakoztatva a lakossági hálózatra.


Beszámolója szerint a miniszter pénteken az udvarhelyszéki polgármesterekkel a kormányprogramba foglaltakról tárgyalt, illetve arról, hogy minden erőforrást meg kell találni a közösségek fejlesztéséhez és az alapvető közművekhez való hozzáférés biztosításához.


Tánczos közölte: éppen ezért a környezetvédelmi szaktárca 1 milliárd eurót különített el az országos helyreállítási tervből (PNRR) a víz- és szennyvízhálózatok kiépítésére, és 318 millió eurót a Nagy Infrastruktúra Operatív Programból (POIM) erre a célra. Ezt a törekvést egészíti ki a Cseke Attila fejlesztési miniszter által indított, Anghel Saligny országos beruházási program is - tette hozzá bejegyzésében. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: